Event och mässor inom motorsport

Event och mässor är utmärkta tillfällen att lära dig mer om motorsport eller fördjupa ditt intresse. Olika sorters evenemang ger dig möjlighet att prova på olika sporter, lära dig mer om motorsport, testa olika modeller samt komma i kontakt mer klubbar. Här kan du läsa mer om några av de största motorsportsmässorna och evenemangen i Sverige.

Bilsport Performance & Custom Motor Show

Bilsport Performance & Custom Motor Show, som oftast förkortas BPCMS, är ett evenemang från Albinsson & Sjöberg som är ett av Nordens största motorförlag. Evenemanget sker under fyra dagar där hundratals fordonsägare och företagsutställare ställer ut fordon på Elmia i Jönköping. Det kostar inget för fordonsägare att ställa ut, men en jury väljer ut vilka som får en utställningsmonter. Företagsutställare däremot betalar ett grundpris, men kan även få reklamutrymme i mässtidningen. Evenemanget äger vanligtvis rum under påskhelgen och lockar tusentals besökare. År 2019 besökte 77 000 bil- och mc-entusiaster mässan vilket gör BPCMS till ett av Sveriges största årligen återkommande publikevenemang. År 2020 kunde mässan inte genomföras som planerat på grund av coronaviruspandemin. Precis som många andra mässor stoppades arrangemanget. Istället för att ha en fysisk mässa arrangerade BPCMS en 5,5 timmar lång livesändning som uppskattades av alla fordonsentusiaster som planerade att besöka mässan.

MC Mässan

MC Mässan är Sveriges största motorcykelmässa. Mässan äger rum årligen i Göteborg under januari månad. Hit kommer nybörjare, veteraner, entusiaster och barnfamiljer. Alla som är intresserade av att köra på två hjul kommer att gilla denna mässa. Här finns allt från moppar till olika Cruisers. Här kan du provsitta dina drömmodeller och köpa många smarta accessoarer. Självklart finns det många roliga tävlingar och utmaningar under mässan. På de två scenerna pågår olika föreläsningar, workshops och underhållning i form av frågesorter och tekniktävlingar.

Automässan

Automässan är en given plats för alla som arbetar med motorsport i Norden. Den arrangeras i Göteborg i januari. På denna mässan medverkar leverantörer, experter, grossister och tillverkare inom motorbranschen. Besökare kan se och lära sig mer om spännande varumärken, reservdelar, tillhörande system, verkstadsutrustning och mycket mer. Under mässan pågår många intressanta seminarier om högaktuella ämnen som digitalisering, telematik och autonoma forum. Observera att mässan är en fackmässa och är såldes inte öppen för allmänheten. Automässan arrangeras av Fordonsverkstadsutrustarna och Sveriges Bildelsgrossisters Förening.