Detta är en blogg som är tillägnad motorsport, motorklubbar och allt som hör därtill. Vi som driver bloggen är tre motorintresserade killar som tyckte att det saknades en blogg med fokus på motorklubbar. Hur ska du till exempel gå tillväga om du vill börja med motorsport? Det är inte lika simpelt som att börja träna fotboll eller någon annan bollsport. För att få börja med motorsport måste du ha en licens. Vi kommer ge dig all information du behöver så du vet hur det fungerar om du vill börja med motorsport.

Vi som skriver här försöker inte att favorisera någon motorsport utan försöker skriva så brett som möjligt så att alla ska hitta något som de tycker om. Du kommer till exempel att kunna hitta artiklar om rally, formel 1 och gokarts, bara för att nämna några exempel. Vi själva har testat på några olika former av motorsport, till exempel rally och folkrace. Vi tycker även det är kul att dela med oss av våra upplevelser och anekdoter. Man kan ju som sagt lära sig mycket av varandra.

Vi försöker följa så mycket motorsport som vi bara kan oavsett om det är på plats eller hemma i tv-sofforna. Vi följer till exempel formel 1 varje helg och läser även nyheter om stallen och förarna. En annan motorsport som vi följer tätt är rally och vi försöker alltid vara på plats på det svenska rallyt. Enligt oss är det svensk motorsports absoluta höjdpunkt varje år. Vi kommer dela med oss av lite olika resultat, även sådana från mindre och lokala tävlingar.

Vi kommer även ha en sektion som fokuserar väldigt mycket på motorklubbar. Det finns väldigt många fördelar med att vara delaktig i en motorklubb och vi kommer berätta mer om dessa. Motorklubbar brukar till exempel anordna en rad olika träffar och aktiviteter som du kan ta del av. Vi som skriver är själva aktiva inom motorsporten och tycker det är viktigt att engagera oss för att sporten ska kunna växa.

Du kan dessutom läsa om flera olika bilmodeller, vi kommer berätta om vilka slags bilar som används till vilken typ av motorsport. Vi älskar att gräva ner oss i denna typ av fakta och information och vill så klart dela med oss av detta till er som läser. Vi kommer även prata mer om de olika typerna av tävlingar som finns, till exempel inom gokarts.