Startsida

Välkommen till denna blogg som handlar om allt inom motorsport, tävlingar och klubbar. Motorsport är otroligt populärt inte bara i Sverige utan även i stora delar av världen. Exempel på kända tävlingar är formel 1, Indycar, Nascar och rally. Vi kommer lägga stort fokus på motorsportklubbar och allt vad det innebär. Vad har du till exempel för nytta av att vara med i en motorsportklubb? Vad brukar de anordna för aktiviteter och evenemang? Vi hoppas kunna ge så mycket information som möjligt för dig som är intresserad av att börja med motorsport.

Du kommer kunna läsa allt om olika tävlingar och resultat här på bloggen. Vi kommer berätta om vilka olika sorters tävlingar som finns och på vilka olika nivåer du kan tävla. Allt från nybörjare till proffsnivå. Rally är till exempel en väldigt populär tävlingsform i Sverige och det anordnas flera tävlingar på ett år. Vi kommer även att prata om resultat, hur man räknar resultat och om det är några tävlingar som sticker ut under året. Vi älskar själva att följa motorsporttävlingar och vill så klart dela med oss av detta till alla som läser bloggen.

Vi kommer även prata om olika bilmodeller som är typiska för rally- och motorsporttävlingar. Vilka bilar passar för vilken typ av motorsport? Är det någon tillverkare som är mer populär än andra? Kanske får du inspiration om du själv vill införskaffa dig din egen bil för motorsport i framtiden?

Vi kommer även att prata om de olika typer av utbildningar som finns om du vill bli en rallyförare eller syssla med någon annan form av motorsport. Till skillnad från fotboll och bandy kan du inte bara kontakta en förening och säga att du vill börja. Du måste ha rätt utbildning och licens för att få framföra fordonet. Vi lär dig allt om detta.